Genreblendausta!

Kesällä 2016 istuin yksin viikon verran vanhempieni kämpillä, koska he olivat reissussa ja minulla oli vapaata ja halusin aikaa ja tilaa kirjoittamiseeni. Olin tuolloin syvällä noitavainotietokirjakässärini uumenissa ja viikosta viisi päivää kului yhden ainoan luvun (John Miltonin Kadotettua paratiisia käsittelevä luku, mikäli ketään kiinnostaa) kirjoittamiseen ja uudelleenkirjoittamiseen. Mikään ratkaisu ei tahtonut toimia ja halusin jo heittää koko paskalla vesilintua tai kahta, mutta niin vain sinnittelin ja kävelylenkin yhteydessä keksin ratkaisun, joka pysyi kässärissä loppuun saakka. Kun sain luvun kelvolliseen muotoon, halusin etäisyyttä noitiin ja Paholaiseen – halusin vain kirjoittaa jotakin fiktiota, ihan vain omaksi huvikseni.

 

Muistin erään novellikilpailun, joka oli sujahtanut tutkassani aiemmin. Tarkistin netistä, että kyllä vain, dedis oli vielä edessä. Voisin yhtä hyvin kirjoittaa novellin, joka sopisi sen parametreihin ja jos novellini ei pärjäisi, so what, omaksi huvikseni ja terapiaksenihan sitä alun alkaen teinkin. Yhdessä päivässä kirjoitin novellin, jolle annoin nimen Rotat, ja vain kosmeettisten muokkausten jälkeen lähetin sen Genreblender-novellikilpailuun loppuvuonna 2016.

 

Yllätyksekseni novellini menestyi kisassa ja pääsi peräti kunniamaininnoille. Noir-Lovecraft-agentti-steampunk-tarinani ilmeisesti toimi, riittävän hyvin ainakin. Hyvä sijoitus kilpailussa takasi, että mikäli kisasta lupailtu novellikokoelma todella julkaistaisiin, Rotat olisi mukana.

 

Nyt, kaksi päivää sitten, sain Genreblender-antologian käsiini. En ole vielä ehtinyt lukea sitä, mutta se näyttää hyvältä ja erilaisten alalajien sekoittelu keskenään on erinomaisen tärkeä ja erilainen. Etsikää kirja käsiinne, lukekaa ja ihmetelkää, millaisia arkkityyppejä voikaan sekoittaa keskenään. Infoa kirjasta löytyy esim. Goodreadsista: https://www.goodreads.com/book/show/41911998-genreblender Lisäksi myös ainakin Booky.fi myy kirjaa: https://www.booky.fi/tuote/pasi_karppanen/genreblender_antologia/9789526857237

Posts created 10

Aiheeseen liittyvää

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Ylös