Tulossa elokuussa 2021: Uskon ritarit – ristiretkien historiaa

Usean vuoden ajan olen työstänyt uutta tietokirjaani ja vihdoin uskallan hieman puhuakin siitä. Uskon ritarit – ristiretkien historiaa on siis toinen tietokirjani, jonka aiheena ovat ristiretket (etenkin kolme ensimmäistä eli aikajänne 1095 – 1192). Lähestymistavassa on paljon samaa kuin Jumalan vihollisissa – mm. läppää, harhapolkuja kartoittavia loppuviitteitä, historiamyyttien murtamista – mutta silti myös jotakin uuttakin, nimittäin matkakirjamaisuutta.

 

Uskon ritarit on ensisijassa historiakirja ristiretkistä, mutta toissijaisesti se on kertomus minun matkasta Jerusalemiin. Alkuperäisenä tarkoituksenani on lähteä katsastamaan “ristiretkeläisten graffitteja” eli Pyhän haudan kirkon seinään kaiverrettuja ristejä, koska uskon löytäväni niistä vastauksen ristiretkiin. No, matka Jerusalemiin ei kuitenkaan ole ihan yhtä simppeli juttu kuin museoreissu Pariisiin eli mukaan mahtuu käänteitä, yllätyksiä sekä kuumotuksia.

 

Uskon ritarien käsiteltävänä on ristiretkien tapahtumahistorian lisäksi myös näiden sotaretkien laajempi historiallinen ja aatteellinen asiayhteys eli konteksti. Kirjassa on paljon keskustelua ja pohdintaa uskonnollisesta ja ideologisesta sodankäynnistä, historiakuvien muodostumisesta sekä taidanpa verrata katolista kirkkoa McDonald’siin. Myöskään uskonto-, sota- ja kulttuurihistoria eivät jää paitsioon. Tämä kaikki – ja paljon muuta – mahtuu alle kolmeensataan sivuun.

 

Tämän enempää en vielä paljasta, joudutte sitten kirjasta lukemaan.

 

Liken sivuilta löydätte virallisen esittelytekstin: https://like.fi/kirjat/uskon-ritarit/

Liken katalogista löydätte muuta kiinnostavaa luettavaa: https://issuu.com/likepublishing/docs/liken_kesa_ja_syksy_2021

Esim. Suomalaisen sivuilta voitte jo ennakkotilata kirjaa: https://www.suomalainen.com/products/uskon-ritarit-ristiretkien-historiaa

Posts created 10

Aiheeseen liittyvää

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Ylös